Esittelyssä kana – Susu

Heipsuli! Muistatte ehkä, että olen tehnyt samanlaisen myös Sitruksesta, mutta tänään seuraa ihanan Susumme vuoro! Tervetuloa lukemaan! (Miksi en nykyään keksi näihin alkuhöpinöihin mitään järkevää?😂)

 

 

Susu

Susu on piikkiöläinen maatiaiskana, joka täyttää pian kaksi vuotta. Hän saapui meille Salosta keltaisen kaverimme Sitruksen kanssa noin puolitoista vuotta sitten.

Saavuttuaan meille Susu oli aluksi hyvin, hyvin arka. Sitrus lyöttäytyi heti Mintun kanssa kimppaan, mutta Susu jäi vähän yksikseen. Hän enimmäkseen seisoskeli ulkotarhan nurkassa pienenä, mustana pallona, vaikka siellä oli korkeintaan pari astetta plussaa. Siinä sitten Susu saattoi värjötellä tunnin jos toisenkin, sillä hän ei uskaltanut kulkea muoviläpysköjen läpi sisälle kanalaan, jossa Minttu ja Sitrus puolestaan viettivät suurimman osan ajastaan.

Ensimmäisen kuukauden aikana Susu hädin tuskin puhua pukahti, niin paljon häntä pelotti uuteen ympäristöön ja parveen joutuminen. Kuulin Susun äänen ensimmäisen kerran vasta noin kuukauden hänen saapumisensa jälkeen, kun hän pelästyi jotakin ja lensi ensimmäisiä kertoja meillä muutaman metrin matkan. Lentäessään hän päästi jatkuvaa kotkotusta, ja saimme iloksemme huomata, ettei Susu ollutkaan kuuro tai mykkä kana. Eikä aikaakaan, kun sain kuulla Susun äänen toistamiseen hänen kerjätessään jauhomatoja. Hänestä oli tullut ihan puhelias kana.

Parin kuukauden kuluttua Susu oli jo täysin sopeutunut uuteen kotiympäristöönsä; hän puhua pulputti jatkuvasti eikä pelännyt enää ihmisiä saatikka sitten parven muita kanoja. Susu vain on luonteeltaan hieman ujo ja hidas sopeutumaan isoihin muutoksiin, minkä takia hänellä kesti uuteen asuinpaikkaansakin sopeutumisessa parisen kuukautta.

Jos minun pitäisi mahduttaa Susu johonkin DISA-muottiin, hän olisi ehdottomasti vihreä (älkääkä väittäkö, etteikö kanojen voisi luokitella DISA-malleilla, jos ihmisiäkin voi). Hän on lempeä ja huomaavainen – joskus hieman höpsökin – eikä ikinä yritä isotella muille kanoille. Hänen luonteensa on vain niin ihana! Ujous, vaatimattomuus, höpsöys – puhtaus? Tämä kaikki tekee hänestä todella valloittavan persoonan.

Ja mitä höpsöyteen tulee, Susu on todellakin aivan ylihöpsö. Hän saattaa ehkä ensi näkemältä vaikuttaa ihan järkevältäkin kanalta, mutta olettekos ikinä kuulleet juttua huonekasvihätäpotpotuksesta tai riisilautasen päälle lentämisestä puhumattakaan muovin tai niittien syömisestä? Susu on tehnyt vähän kaikkea, jota kanan ei heti ensimmäiseksi olettaisi tekevän, mikä on tehnyt hänestä aika höpsön ainakin minun silmissäni.

Hänen koko olemuksensakin on aivan liian höpsö! Pallomainen ja pörheä muoto yhdistettynä kauniina kimmeltävään höyhenpeitteeseen – se tekee hänen olemuksestaan vain höpsön ja jotenkin viehättävän.

Mutta osaa Susu olla muutakin kuin höpsö. Joissakin asioissa hän on erityisen taitava, ja näihin asioihin lukeutuu kuopiminen. Jos Susu kuopii ojassa, voi olla varma, että hän löytää lähes jokaisella kuopaisulla jotakin. Matoja, kovakuoriaisia, etanoita… Hän on ekspertti näiden kaikkien ja monen muunkin öttimönkiäisen esiin kaivamisessa. Varokaa vain Susua, lähistön hyönteiset! Hänet kohdattuaan teistä on enää kanan vatsantäytteeksi.

Kuopimisen lisäksi Susun erikoisalaa on hautominen. Hän ei muni yhtä paljon kuin Minttu ja Sitrus, mutta viettää aikaa munintapesässä hautoen sitäkin enemmän. Monesti kun tulen koulusta ja annan kanoille herkkua, Minttu ja Sitrus ovat heti ulkona täydessä valmiudessa hotkimaan jauhomadot nokkiinsa, mutta Susu joutuu ensin kiirehtimään munintapesästä ulkotarhaan, minkä takia hän onkin aina hitusen myöhässä.

Välillä tuntuu, että Susu on kääpiökoch, kun hänellä on niin suuri hautomavietti. Hän saattaa kuluttaa montakin tuntia päivästä silkkaan hautomiseen. Kesäisin jopa säälin häntä, kun hän vain hautoo itsepintaisesti, vaikka munintapesässä olisi kuinka kuuma. Kuvitteleeko hän oikeasti, että saisi tipuja? No, ehkä sekin päivä vielä joskus koittaa.

 

 

 

Siinä oli lyhyt esittelyteksti Sususta! Opitko tuntemaan Susun paremmin? Oliko jokin tässä tekstissä erityisen onnistunutta tai epäonnistunutta? Sitten ei kun vain kommenttia jättämään!

14 kommenttia

  1. Okei just nyt mä en keksi oikeesti mitään kommentoitavaa…
    Ihana postaus! Susu vaikuttaa tosi ihanalta kanalta ja on varmaan tällä hetkellä mun lemppari🧡

    Vastaa

    1. Kiitos! Susu on kyllä ihana kana!🧡 Ja en mäkään keksi tällä hetkellä mitään vastattavaa… Paitsi että tässä keksi: 🍪

      Vastaa

  2. Jes! Vihdoinkin en ollut sun blogissa viimeinen kommentoija niinkuin yleensä! Susu on aivan ihana ja kuulostaa jossain mielessä raukalta. Hän vaikuttaa todella erikoiselta ja eksoottiselta kannalta, josta tulee mieleen joku aivan muu kuin kana tämän tekstin perusteella, varsinkin jos kaikki kanootin liittyvä on jätetty pois xd Mun ideat näyttää olevan yhtä lopussa kuin Linnean ja sinun Fiksutyyppi, joten en jaksa nyt väkisin enää keksiä mitään tähän 😀 Kiitos ja näkemiin!

    Vastaa

    1. Kiitoksia paljon!🌸 Ja onnea, ettet ollut viimeinen! Kuulostaa muuten erittäin oudolta, kun sä kutsut mua Fiksutyypiksi😂

      Ps. Oletko koskaan harkinnut autocorrectin kytkemistä pois?

      Vastaa

  3. Ihana postaus taas kerran, Fiksu! Musta toit Susun luonnetta hyvin esille ja kerroit asiat hyvässä järjestyksessä. Tai ainakin mun mielestä. Ja miten ihmeessä Susu on edes oppinut pelkäämään huonekasveja? XD

    Vastaa

    1. Kiitos, ihana!🌼 Ja mä en todellakaan tiedä, se kerran vaan veti kauheat hätäpotpotukset yhden huonekasvien takia…😂

      Vastaa

  4. Hmm… Mä pidin ehkä enemmän Sitruksen esittelystä, mutta on tämäkin hyvä! Ja kommenttien luovuus näköjään tarttuu…

    Vastaa

    1. Okei, mäkään en keksi nyt tähän oikein mitään… Kohta varmaan blogit täyttää joku kommenttienkeksimättömyyspandemia. Mutta anyways, kiitos kommentista!💛

      Vastaa

  5. Aluks pitää kysyy, milloin Susulla on synttärit?!😂 Nää ”Esittelyssä kana”postaukset parhaita postauksia sun loistavassa blogissa. ❤💛💙💜💚🧡 Tää oli liian hyvä postaus! Ensinnäkin Susu on mun lempi kana. Toiseks sä oot liian hyvä kirjottaa. ❤😂 Byee!

    Vastaa

    1. Me ei tiedetä Susun synttäreitä ihan tarkkaan, mutta ollaan laskettu, että ne on joskus heinäkuun alussa. Mutta tosi ihanaa, jos sä pidit tästä postauksesta!💙💙 (Tajusin vasta nyt, että en ole käyttänyt tähän asti YHDESSÄKÄÄN näistä kommenteista sinistä sydänemojia!?)

      Vastaa

  6. Kuulostaa LIIAN ihanalle!! En keksi nyt mitään järkevää, mutta söpölle ja höpsölle vaikuttaa🧡😂

    PS. Opetit mulle uuden sanan, ”öttimönkiäinen”😂😂

    Vastaa

    1. Kiitos!💚 Ja hei, nyt tulee yksi todiste lisää, miksi Susu on niin höpsö! Tänään hän nimittäin söi oman sulkansa😂 Ihan hyvältä kai se sitten Susun mielestä maistui…

      Ja öttimönkiäinen on hauska sana:D

      Vastaa

  7. Susu kuulostaa suloselta, ja sait sen vaikuttamaan höpsöltä, jota se varmastikkin on. Mikä on DISA-muotti? Upea postaus🐔😍

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *