Minä ja bloggaaminen

Heii!! Minulla on mahtavia uutisia: KE on ollut pystyssä nyt puoli vuotta! Sen kunniaksi päätin tehdä tällaisen hieman erilaisen postauksen, joka toimii vähän niin kuin spesiaalina. Ideana tässä postauksessa on siis se, että olen keksinyt joitain kysymyksiä blogin pitämiseen liittyen ja vastaan niihin… Saattaa kuulostaa pikkuisen oudolta idealta, mutta itse tykkäsin ainakin kirjoittaa tätä, eikä muutakaan ideaa ollut. Okei, aloita nyt pliis vain se lukeminen, äläkä kuuntele (lue) outoja höpötyksiäni!

 

Mistä idea blogin pitämiseen lähti?

Olin seuraillut jo muutaman kuukauden tarinablogeja, ja olin oikeastaan aika totaalisen addiktoitunut… (No joo, nykyään olen vieläkin totaalisemmin addiktoitunut.) Mietin, että bloggaaminen voisi olla itsellenikin mukava ja kehittävä harrastus, mutta olin vähän kahden vaiheilla blogin perustamisen suhteen, sillä en ollut varma, olisiko minulla tarpeeksi aikaa tai mistä aiheesta voisin pyörittää blogia. Harkitsin kyllä pitkään tarinablogia, mutta en oikein viitsinyt perustaa sellaista…

Lopulta sain idean kanablogiin, kun lueskelin Linnean (nyt jo roskakorissa mätänevää😭) luistelublogia. Päähäsi saattoi ehkä pälkähtää kysymys, että miten kanablogilla ja luistelublogilla on MITÄÄN yhteistä. Mutta silloin lukiessani Linnean blogia, aivoihini tarttui ajatus, että oma harrastus voisi olla oiva aihe blogille. En nyt tietenkään olisi voinut perustaa taitoluisteluun liittyvää blogia (Linnea olisi loukkaantunut verisesti), mutta kanablogi vaikutti käypältä vaihtoehdolta – onhan kanalakin minulle vähän niin kuin harrastus.

Yhtäkkiä pääni alkoi pursuilla ideoita, ja tajusin, että nyt jos koskaan minun oli PAKKO perustaa blogi. Olen nyt enemmän kuin tyytyväinen, että tartuin silloin tuumasta toimeen. Tässähän sitä nyt ollaan puolen vuoden jälkeenkin teitä kiusaamassa!

Omat suosikki- ja inhokkipostaukseni

Luetellaan nyt ensin vaikka ne inhokkipostaukset, niin se kohta on pois alta. Suoraan sanottuna kaikki ensimmäiset postaukseni olivat aika surkeita… Mutta ylitse muiden surkeudellaan yltävät varmaankin kaksi ensimmäistä postaustani – Kanojen esittelyä ja jo roskakoriin siirtämäni Tätä et tiennyt kanoista.

Lempipostaukseni taas… Se on varmaankin Viidakkokanasta kesykanaksi, Vapaus koittaa tai Kanat + helle. Tiedän, nämä kaikki ovat tuoreesta päästä, sillä mielestäni uudemmissa postauksissani olen osannut latoa faktat pöytään paljon selkeämmin ja kirjoittanut enemmän omalla tyylilläni. Ja varmaan arvaattekin jo, että näitä kaikkia kolmea postausta on ollut aivan ihana kirjoittaa!

Mistä saan ideat postauksiini?

Hmm… Olen ainakin tähän mennessä keksinyt ideat postauksiini sen suuremmitta mutkitta. Oikeastaan oma kanalamme tarjoaa minulle jo oivan kattauksen postauksen aiheita; jos kanalassamme tapahtuu jotain uutta tai merkittävää, voin vain kirjoittaa siitä – yksinkertaista. Jos taas haluan julkaista tietopainoitteisen postauksen, mietin vain mistä kanan elämän osa-alueesta en ole vielä kirjoittanut, mutta haluaisin kirjoittaa. Ja voi kuule, niitä on paljon!

Joskus toki lukijanikin ovat antaneet minulle toteuttamiskelpoisia ideoita – olen tähän mennessä kehitellyt postauksen jo Annin sekä Tacon toiveiden pohjalta, ja muidenkin innovaatiot ovat totta kai lämpimästi tervetulleita!

Mistä saan tietoa postauksiini?

Noh, omaan kanalaamme liittyviin postauksiin en juurikaan tarvitse tiedonjyväsiä, mutta tietopainoitteisiin sitäkin enemmän. Voisi luulla, että siitä on kehkeytynyt minulle jo jonkin kokoinen ongelma, mutta oikeastaan ei ole. Olen tarkkaillut kanoja + lukenut niistä sen verran, että vaikka itse sanonkin, minulla on jo valmiiksi aika laaja yleiskäsitys niistä. Siitä huolimatta haluan saada faktat aivan varmasti kohdilleen, joten tietopostausta kirjoittaessani tarkistelen faktoja aina vähän väliä jommasta kummasta kanakirjastani.

Toisinaan haastan itseni ja kirjoitan aiheesta, josta en vielä valmiiksi tiedä paljoa, mutta johon minulla on mielenkiintoa perehtyä. Tällaisia aiheita ovat olleet esimerkiksi kanojen aistit ja kanojen alkuperä. Silloin olen lukenut vähän enemmänkin faktoja kanakirjoistani ja etsinyt lisätietoa joistain englanninkielisistä (suomeksi kanoista löytyy toisinaan vain mitättömiä tiedonmurusia) nettilähteistäkin ja sitten yhdistellyt niitä. Toisin sanoen olen itsekin oppinut uutta blogia kirjoittaessani, mikä todellakin tekee tästä pyörittämisen arvoista!

Mikä on kivointa blogin pitämisessä?

Kanoista kirjoittaminen on jo itsessään ihanaa, mutta entistä ihanampaa siitä tekee se, että blogillani on myös lukijakuntaa! On toiveet täyttävää saada kanat paremmin ihmisten tietoisuuteen lemmikkeinä ja elävinä olentoina – ne kun liian useasti yhdistetään vain ruokaan… En olisi ikinä uskonut, että kanablogi olisi jaksanut kiinnostaa oikein ketään, saatikka sitten että olisin saanut näin paljon ihania kommentteja blogiini!

Yksi loistavimmista ja kutkuttavimmista tunteista on se, että joku blogi – etenkin jos se lukeutuu AIVAN LIIKAA fanittamiesi blogien listalle – pyytää sinua linkinvaihtoon. Esimerkiksi silloin, kun AT pyysi minua linkkikseen, olisi tehnyt mieli vain leikkiä alasti kanaa. (Älkää kysykö😂)

Kuka on aktiivisin kommentoijani?

Ihan vain tiedoksi, tämä kysymys tönöttää keskellä postaustani yksinomaan Linnean ehdotuksesta… Kuka siis yllättyi, että vastaan Linnea? Hän on melkeinpä aina ensimmäinen kommentoijani (Johtuisikohan siitä, että ilmoitan hänelle lähes poikkeuksetta julkaistuani uuden postauksen?) ja oikeastaan ainoa, joka on kommentoinut jok’ikiseen postaukseeni.

Siitä hyvästä annan sinulle – erittäin vastahakoisesti – jo hupenemaisillaan olevasta keksivarastostani yhden ylimääräisen keksin: 🍪 Älä innostu liikaa, Linnaeus, yhtä hyvin olisin voinut suoda kunnian jollekin muulle aktiiviselle kommentoijalleni, kuten Kurrelle, Olivialle, Tacolle, Oonalle tai Ainolle… Tällä kertaa nyt satuin vain myöntämään sen sinulle!

Mihin pyrin blogillani?

En pyri blogillani pelkästään saamaan omia kanojamme julkisuudenkipeiksi. Haluan myöskin levittää ihmisille tietoa kanoista, sillä niistä tiedetään yleisesti ottaen hyvin vähän – kuinka moni teistäkään oli hirmuinen kanatietäjä ennen tämän blogin lukemista? Hahah, sitä minäkin.

Yksi tärkeimmistä sanomista, joita haluan tuoda ilmi tämän blogin kautta, on että kana on muutakin kuin maukasta broileria lautasella. Ja siihen päälle vielä, että kanoja kohdellaan tehokanaloissa sun muissa TOTAALISEN väärin (lisää aiheesta voit lukea Monenlaisia kanaloita -postauksesta). TÄMÄ on minusta välttämättömän tärkeää saada ihmisten tietoisuuteen…

Mutta älä nyt säikähdä, ei tämä blogi pelkkää kanojen oikeuksista vaahtoamista ole! Haluan totta kai pitää tämän mukavana, kotoisana ja tietovarastoa kasvattavana paikkana, jonne voi milloin vain huvittaa tulla lueskelemaan niin tietoa kuin höpöttelyäkin kanoista. Pyrin myös ottamaan teidän lukijoiden kommentteja ja palautetta vastaan ja sitä kautta kehittymään blogin pitämisessä!

Kuinka pitkään ajattelin pitää blogia pystyssä?

Toistaiseksi ei ole löytynyt hienointakaan syytä, miksi haluaisin lopettaa bloggaamisen, mutta koskaan ei voi tietää. Olisi kuitenkin mahtavaa, jos voisin pitää tätä blogia yllä vielä ainakin pari vuotta (yläkoulun ajan)!

En tiedä mitä sitten sen jälkeen – ehkäpä se Biken ja Tacosen vaatima tietokirja kanoista, hahah. Se voisi oikeastaan olla suhteellisen helppo raapustaa tämän blogin pohjalta. Toisaalta haluaisin kirjoittaa joskus myös kaunokirjallisen kirjan… No jaa, kaikki selviää aikanaan, mutta tärkeintä kai tietää, etten ole ihan lähiaikoina palamassa puhki blogin pitämiseen! 😉 (Oletko ylpeä Anni, kun jätin tuohon välin?)

 

 

Hei, siinä sitten se postaus! Kerro vain kommenteissa niin mielipiteesi postauksesta kuin omia kokemuksiasi bloggaamisesta (jos sinulla nyt ylipäänsä edes on blogi)!

22 kommenttia

 1. Ehkä eka?
  Okay, pidän tästä postauksesta, tyyli yms on hyvä ja kysymyksetkin ovat todella hyviä!
  Postauksen kuva sai mun aivot räjähtämään, koska se ei sovi tänne blogin taustalle, vaikkakin se sopii tänne postaukseen:D
  Sulla oli hyviä perusteluita kysmyksiin mikä on SUURI plussa tähän postaukseen!
  Ja vielä, omia – ainakaan erikoisia – kokemuksia bloggaamisesta ei oikeastaaan ole. Tai no tällä hetkellä taidankin keksiä yhden. Pidän Ainon kanssa blogia ja hän ei jaksa vastata 10k spessuun lähetettyihin kysymyksiin ja itse olen ollut valmis jo pari-kolme viikkoa. Muuten oikeastaan mitään irl elämästä poikkeavaa ei bloggaamisessa ole minulle:D

  Vastaa

  1. Kyllä olit eka! Siinä keksi: 🍪 Mm joo, munkaan mielestä toi kuva ei ihan sovi… Mutta en oikein löytänyt mitään parempaakaan. Mutta siis ihanaa, jos pidit tästä postauksesta muuten!🤎 Ja jos Aino lukee tätä, niin nyt olisi korkea aika sitten vastata!!

   Vastaa

 2. Hmm.. hyvä postaus! Tuosta tietokirjasta vielä, ärsyttää, sillä eilen keksin hyvän alaotsikon kirjalle, mutten muista sitä enää!!

  Olipa hyödyllinen kommentti, kiitos vain, Erica.

  Vastaa

 3. Oli kiva saada tietää miten tämä blogi sai alkunsa! 😅 Ja hyvä että sä aiot pitää tätä blogia pystyssä vielä! 👏 On kiva lukea kanoista! Ja hei, onnea sun puoliviotiaalle blogille!! 😁
  Itselläni on tarina-/ajatusblogi (ajatusblogi?) Viljan ajatuksia – uusi. Vasta kolme postausta, kaikki tarinoita… joten en oikein vielä osaa sanoa mitään erikoista, muuta kuin että kirjoittaminen on kyllä mahtavaa.

  Ja sen pidemmittä puheitta – tykkäsin tästä postauksesta, ja niin kuin jo sanoin, oli kiva tietää miten tämä blogi sai alkunsa! Nyt kuitenkin lopetan tämän pitkän kommentin kirjoittamisen, ja sanon että hei hei! 😂

  Vastaa

  1. Kiitos paaljon kommentista!💚 Joo, mä olenkin lukenut sitä sun blogia. Tietysti bloggaaminen ja kirjoittaminen on aaaiivaannn mahtavaa!!

   Vastaa

 4. Kiva postaus! Mä haluan kyllä takaisin kana-aiheisiin mahd. pian, mutta olihan tätäkin kiva lukea. Sorry, mutta mä en ala nyt kertoa omia kokemuksiani bloggaamisesta – ajattelin tehdä siitä joskus miljoonien vuosien päästä oman postauksen. 😀 Ja mitähän mahtaa kertoa se, että ”leikkiä alasti kanaa” ei edes yllättänyt mua?

  Vastaa

  1. Mä olen Bikke pahoillani, ettei tämä ollut kana-aiheinen postaus – tämä nyt kuitenkin oli tällainen random spesiaali. Seuraava postaus sitten kanoista, totta kai.:D Ja en mä edes kuvitellut, että se kohta yllättäisi ketään…

   Vastaa

 5. Hyvä postaus! Kanoista vähän taukoa. 😂😭
  Ja tooodellaaa ihanaa että et ole lopettamassa tätä lähiaikoina! Minäkin sitoudun omaan blogiini ainakin pariksi vuodeksi!
  Mutta kiva teksti, oli kiva lukea tätä. 🤩

  Vastaa

  1. Kiitos, Perho!💛 Mahtavaa, jos säkään et ole lopettamassa ihan lähiaikoina!✨

   Vastaa

 6. Okei, (Mullakin on ongelma…) tää nousi heti yhdeksi sun blogin parhaimmaksi postaukseksi! Tykkäsin tästä tosi paljon, ja noi kysymykset oli oikeasti hauska idea, plussana vielä se, että kukaan tarinabloggaaja ei ollut tehnyt sitä aiemmin!

  Ja muuten, kerran koulussa ympäristöopin tunnilla me käsiteltiin jotakin tuotantoeläimiin liittyvää, ja sitten mä rupesin pälättämään mun kavereille siitä, kuinka vähän tilaa kanoilla on tuotantokanaloissa xd

  Vastaa

  1. Voi kiitos, ihana🤎 Ja TUO kuulostaa mahtavalta! Ei sattunut olemaan tämän blogin vaikutuksia?

   Vastaa

 7. FIRIQÖ NOÄDLO PEQ
  Mä sekosin, koska en voinut lukea tätä kun tää tuli 😭 Onnea tosi paljon KE puoli vuotta! Ja kiitos paljon aktiivisimman kommentoijan tittelistä *virnistys*
  Tosiaan mahtava postaus, mutta mä odotan silti jo kana-aiheisia postauksia lisää 🙂
  Kerro terkkuja Suusille, Strutsille ja Minuutille <3

  Vastaa

  1. Kanalaa😭 Mut kiitos älyttömästi onnitteluista!🖤 Ja ihan pian tulossa taas kana-aiheista!<3

   Vastaa

 8. Itselläni on nyt bloggaamista takana yksitoista vuotta, ja blogin aihe on ehtinyt matkan varrella muuttua pariin kertaan. Kuitenkin blogista on tullut itselleni tärkeä nettipäiväkirja, josta omaan eläinlaumaan liittyviä asioita on helppo tarkistaa vuosienkin jälkeen, kun blogiin on kirjattu niin syntymät, kuolemat kuin eläinlääkärireissutkin yhdessä muiden arkikuulumisten kanssa.

  Lukijat ovat matkan varrella osin vaihtuneet ja osa on pysynyt jo vuosia, mutta etenkin nykyään blogia kirjoittaa ennenkaikkea itselleen. Vaikka toki on aina hauska, jos jotakuta kiinnostaa meidän lauman elämä ja teot.

  Bloggaaminen myös auttaa monesti itseäni oman ajattelun jäsentämisessä, silloin kun asiat myllertävät päässä.

  Vastaa

  1. Hei, ihanaa, että kerroit omia kokemuksiasi bloggaamisesta! Kävin myös vilkaisemassa sun blogia, ja se vaikutti kivalta:))

   Vastaa

 9. Heii, ihan mahtavaa!! KE on ollut aina siitä asti kun sain koko blogin tietooni, ollut mun safarin suosikeissa(ansaitusti😉🧡✨), eli siinä, mistä mä aina klikkaan kaikki blogit auki!

  ps. Lupaa, että pidät tätä vielä toisetkin puoli vuotta, että voidaan pitää KE:lle synttärit? :’D

  Vastaa

  1. Aww, kiitooss💕💕 Ja okei, mä lupaan. Tai niinku, miks mä oisin lopettamassa?

   Vastaa

 10. Tykkäsin tästä paljon, ja onnea puoli vuotta täyttäneelle KE:lle❤! Itsekin olen häälymässä siinä, että perustanko blogin vaiko en.

  Vastaa

 11. Kiitos paljon!🍇 (Toi emoji on kiva:D) Ja hei, perusta ihmeessä blogi!<3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *