Kanojen pääsiäinen

Moi! Tässä postauksessa kerron, miten kanojemme pääsiäinen kului ja mukana on myös kuvia heistä! Vaikka kuvissa näkyy myös kanojen hoitopaikkaa, siihen on kysytty hoitopaikan omistajalta lupa. Mutta en pidättele sinua enää lörpötyksilläni, vaan toivotan tervetulleeksi lukemaan uusinta postaustani!

 

 

Okei, aivan ensi alkuun minun täytyy valaista sinua sen verran, etteivät kanat viettäneet pääsiäistä laisinkaan meillä. Lähdimme nimittäin Itä-Suomeen pääsiäisenviettoon sukulaistemme luokse. Kanat pääsivät kuitenkin siksi aikaa tuttuun hoitopaikkaansa, jossa he olivat viettäneet joulu- ja hiihtolomankin sillä aikaa, kun olimme olleet sukulaistemme luona.

Kanat vietiin hoitoon päivää ennen lähtöämme eli kiirastorstaina kello viiden aikoihin. Ajoimme noin 40 minuutin automatkan hoitopaikkaan hiljakseltaan ja pysähdyimmekin kerran. Hoitopaikassa kanoja odottikin jo tuttu hoitaja ja huone, ja he jäivät sinne ilomielin viettämään pääsiäistä pariksi päiväksi.


Tältä kanojen huone hoitopaikassa näytti. Heillä oli siellä paljon tilaa ja he viihtyivät hyvin.


Minttu lennähti heti ensimmäiseksi katsastamaan munintapesää.

Muutaman päivän kuluttua palasimme Itä-Suomesta ja menimme heti seuraavan päivän aamuna hakemaan kanoja hoitopaikasta. Huomasin heti kolmen vaativan silmäparin tapittavan minua huoneensa ikkunasta ja kuulin Sitruksen puhkeavan välittömästi omintakeiseen raakuntaansa.

Hoitaja kertoi kanojen viihtyneen vallan mainiosti omassa huoneessaan, johon oli sisältynyt korkealla sijaitseva pehmeä munintapesä, kuiviketta sekä totta kai ruoka- ja juoma-astia. Sinne oli tuotu myös kanojen kantokopat, joissa he olivat viettäneet automatkan. Niissä kopissa kanat olivat sitten nukkuneetkin, eivätkä olleet kelpuuttaneet munintapesää lepopaikakseen. Munintapesässä he olivat viettäneet aikaa ainoastaan muniessaan, ja munia olikin neljän päivän aikana saatu kasaan yhteensä neljä kappaletta.

Oman huoneensa lisäksi kanat olivat saaneet käyskennellä myös hoitopaikan käytävällä. Sieltä he olivat päässeet kurkistamaan hieman muidenkin eläinten huoneisiin ja nähneet monenmoisia hoidokkeja koirasta kilpikonnaan. Eivät he nimittäin ainoat eläimet siellä olleet olleet, pääsiäisen aikaan siellä oli ollut suosittua, ja kaikki kymmenen huonetta olivat olleet täynnä.

Hoitaja kertoi myös, että hoitopaikassa kanoilla on aina selkeä vuorokausirytmi. Se poikkeaa hieman siitä rytmistä, mihin he ovat tottuneet kotonamme, mutta he ovat sopeutuneet hoitopaikankin rytmiin vallan mainiosti. Siellä he menevät nukkumaan aina kahdeksalta illalla ja heräävät todella aikaisin aamulla, jolloin hoitaja antaa heille aamupuuron.

Mukavan hoitajan kanssa hetken aikaa juteltuamme ja laskutukset hoidettuamme lähdimme ajamaan kotia kohti. Olimme kuitenkin epähuomiossa jättäneet jauhomadot matkasta, mutta onneksi saimme hoitajalta muutaman kissannamin, joita kanat sitten napostelivat matkalla. Automatka sujui sen isommitta mutkitta, ja pysähdyimme vain pari kertaa muutamaksi minuutiksi huoahtamaan.


Kanat patsastelemassa hoitopaikan käytävällä huoneensa edessä.

Kotiin päästyään kanat suorastaan villiintyivät. He pyörivät kopissaan ja nokkivat kaltereita niin kauan, että päästimme heidät ulos. Sitten he ryntäsivät ulkotarhaansa ja alkoivat kotkottamaan kovaan ääneen.

Päätimme hieman hemmotella heitä ja tarjota matkan jälkeen pääsiäisherkkuja. Ensimmäiseksi annoimme jauhomatoja, ja heti rasian nähdessään kanat villiintyivät täysin. Minttu jopa lehahti häkin verkkoa vasten, niin innoissaan hän elävien jauhomatojen saamisesta oli. Kun heitin häkkiin kourallisen, kaikki vain ryntäsivät matojen perään ja yrittivät kahmia niin monta nokkaansa kuin sinne vain kerralla mahtui.

Mutta ei herkuttelu vielä siihen loppunut. Annoimme nimittäin kanoille tuhottavaksi vielä vaivalla kasvattamamme rairuohot. Pääsiäisen mentyä jo ohi emme kuitenkaan tarvinneet niitä enää, joten  katselimme surutta, kuinka rairuohot katosivat kanojen nokkiin. Ja näyttiväthän he tykkäävän niistä, sillä muutaman minuutin kuluttua rairuohoista oli jäljellä tuskin korttakaan.

Herkuttelun jälkeen vaihdoimme kanojen heinän ja he menivät katsastamaan sisätilansa. Minttu kävi tietenkin tarkastamassa heti ensi alkuun munintapesän ja huomattuaan sisätilat kelvollisiksi kanat menivät takaisin ulkotarhaan puuhailemaan omiaan: Minttu mutakylpemään ja Susu ja Sitrus kuoviskelemaan maata.


Kanat olivat innoissaan pääsiäisherkustaan, rairuohosta.


Mintun pikainen munintapesän tarkastuskierros.

 

 

 

Sellainen oli kanojen pääsiäinen. Piditkö postauksesta? Mitä hyvää ja mitä huonoa postauksesta löysit? Otan mielelläni vastaan niin positiivista palautetta kuin jotain kehitettävääkin!

16 kommenttia

  1. Hauska postaus! Itse pidän enemmän tietoteksti-tyyppisistä postauksista (erityisesti siitä kanalajutusta), mutta kyllä tätäkin ilokseen luki. Onnistuneita kuvia! 🙃

    Vastaa

    1. Kiitos!<3 Ja kyllä varmaan tietopainotteisiakin postauksia tulee pian!

      Vastaa

  2. Oii, niin söpöjää! ❤ Ite tykkään enemmän näistä.. (mitä ne on? Ei tietopainotteisia, vaan..) Siis niin söpö, hauska, ja iloinen postaus. 💕 Miten joku osaa ees kirjoittaa näin hyvin?<3 Oikkei, mulla tekee mieli tehdä tästä postauksesta plus(ja miinus)lista, mä kyl teen. (En varmaan keksi mitään miinusta, niin sen takia plus listaa 😂) Ja tässä se tulee:
    +Kuvat, ne oli kiva lisä, ja jotenkin pääsi paremmin mukaan teidän kanojen pääsiäiseen! ❤
    +Tuota tekstii oli kiva lukea, se oli tosi selkeetä ja koukuttavaa, ja jollain tavalla hauskaa 🧡😂
    +Teksti tuli luontevasti, siitä huomasi ettei sitä ollut kirjoitettu väkisillä 🤎
    +Jauhomadot ja rairuoho 😂😂
    – Teksti valitettavasti loppui..
    Ja nyt olet tullut tämän pitkän kommentin päähän. 😂 Moik<3

    Vastaa

    1. Voi kiitos tuhannesti, Kurre!💜 Ihanaa saada tällaisia pitkiä kommentteja ja kiva, että postaus oli mielestäsi onnistunut!<33

      Vastaa

  3. Tää on just sitä iloa sydämeen kylvävää ja hauskuutta siellä täällä pilkahtelevaa tekstiä jota on ilo lukea <3

    Parasta oli kuvat, laita niitä ehdottomasti seuraaviinkin postauksiin, Fisu!:D

    Vastaa

    1. Kiitos!<33 Pitääkin muistaa räpsiä lisää kuvia kanoista!:D

      Vastaa

  4. (Yks löysi tän postauksen taas vähän myöhässä…)
    Ihana postaus! Rakastin tätä ja varsinkin kaikki kuvat ovat niin ihania! Kuvailit kaiken niin aidontuntuisesti ja voisin kuvitella itseni jo tonne kanojen seuraan (siis jos olisin kana)🌻 En vaan ymmärrä, miten jauhomadot voivat olla niin hyviä kanojen mielestä…

    Vastaa

    1. Kiitos paljon!💙 Ja hei, jauhomadot on hyviä😂

      Vastaa

  5. No, olen Linniskaakin enemmän myöhäs…
    No, aivan sama xd Aivan ihanaa lukea kanojenne pääsiäisestä, kuvat olivat todella mukava lisä ja toivon niitä jatkoonkin.
    Jostain syystä ajattelin tosa rairuoho kohdasa kanojenne hiiriksi xd Sillä annoimme hiirillemme rairuohot syötäväksi:D

    Vastaa

    1. Kiitos💙 Voin koittaa jatkossa laittaa enemmän kuvia:)

      Ps. Olivatko hiiret yhtä innoissaan rairuohoista kuin meidän kanat?:D

      Vastaa

  6. Ihana postaus, taas kerran! ✨ Tuo tämän postauksen alkukuva – tai siis se, joka näkyy etusivullakin – on muuten aivan ihana 🙃 Ja vielä parempi kuva on ehkä tuo, jossa kanat seisovat käytävällä hoitopaikan huoneensa edessä. Ja hei, mäkin toivon enemmän kuvia postauksiin! 💙

    Vastaa

    1. Kiitos paljon!🐓💙 Mä laitan varmaan jatkossa enemmän kuvia ainakin meidän kanoista kertoviin postauksiin!

      Vastaa

  7. Ihana postaus! Mäkin tykkään eniten tällaisista höpöttelyjutuista, tietotekstit ei niin mun juttu, vaikka luen nekin toki 🙂
    Tosi luova kommentti ja erittäin ajoissa, mut tähän saat nyt tyytyä 😅

    Vastaa

  8. Kiitos, Essi!💙 Ja ethän sä ollut kuin kuukauden myöhässä…

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *